EXPO MILANO 2015 ВІДКРИВАЄ СВОЇ ДВЕРІ РАЗОМ З FCA

EXPO MILANO 2015 ВІДКРИВАЄ СВОЇ ДВЕРІ РАЗОМ З FCA

Expo Milano 2015 відкривається завтра. З цього моменту до 31 жовтня 2015 на цій  всесвітній виставці будуть демонструватися найкращі світові технології, які, можна сподіватися дадуть конкретну відповідь на життєво важливі питання: як гарантувати всім здоров’я, безпечну і достатню їжу без шкоди для нашої планети і її тонкого екологічного балансу. Компанія Fiat Chrysler Automobiles і CNH Industrial приймають участь у цій престижній події у якості офіційних глобальних партнерів. Їх значні зусилля на користь відповідального управління комерційними підприємствами та їх продукцією в трьох основних секторах, таких як автомобілі, сільське господарство і транспорт, продемонструють, наскільки вони поділяють ідеали цієї найбільшої за всі часи події, присвяченої продовольству та харчуванню.

Центральним гаслом заходу є “Нагодувати планету. Енергія для життя”, який також включає в себе увагу до вибору і просуванню раціональних стилів життя, використання найсучасніших технологій та знаходження балансу між наявністю ресурсів та їх споживанням. Екологічна стійкість проходить через весь захід, і FCA назавжди зробила її одним зі своїх головних пріоритетів. Це особливо видно в нашій продукції і науково-дослідних і дослідно-конструкторських роботах, а також в наших ініціативах, пов’язаних з стійкою мобільністю і нашими інвестиціями у розвиток нових транспортних засобів, здатних об’єднати доступність та інновації.

Подальший доказ надається за допомогою відео, яке ми створили для Expo Milan 2015 – його можна переглянути, натиснувши на це посилання. Задуманий агентством Армандо Теста, фільм є захоплюючим чергуванням природних ландшафтів і міських умов, де головними героями є люди різних національностей і віку. З ними з’являються також вироби Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep і Fiat Professional, які забезпечують максимальну свободу рухів при повній повазі до навколишнього середовища. У той час як ці вражаючі образи слідують один за одним, позаекранний голос веде діалог безпосередньо з Землею, згадуючи, що життя – це подорож, яку людство розпочало дуже давно. Зараз, більш ніж коли-небудь, необхідно продовжити цей шлях з усвідомленням того, що кожен несе відповідальність за охорону навколишнього середовища. FCA бере на себе зобов’язання за кількома напрямками, а деякі з важливих результатів, досягнутих досі, представлені в відео-маніфесті, яке закінчується закликом: “Життя це подорож, давайте зробимо його екологічно раціональним”.

Організація Expo Milan 2015 спирається на парк автомобілів FCA, які відрізняються низькими викидами та альтернативними видами палива, що повною мірою відповідає концепції стійкої мобільності. Вони будуть використовуватися для супроводження багатьох делегацій гостей, що прибувають з усього світу. Парк включає у цілому 105 автомобілів, з яких 35 вже використовуються співробітниками Expo 2015 S.p.A. (десять Fiat 500L Living, чотири Fiat 500L Trekking і двадцять одна машина на метані Fiat 500L Natural Power). Ще 70 були призначені для делегацій з країн-учасниць: вони включають п’ятдесят Fiat 500L Natural Power, які також можуть працювати на біо-метані, і десять електричних Fiat 500e для внутрішнього використання навколо виставкової площі. Шість Jeep Gran Cherokee, два Lancia Voyager і два Maserati Quattroporte також під рукою в якості офіційних шоу-карів.

На додаток до виробництва більш екологічно стійких продуктів, прихильність FCA до екологічної стійкості також очевидна в ряді ініціатив і проектів, спрямованих на поліпшення досвіду мільйонів наших клієнтів по всьому світу, наших майже 300000 робітників і більше 3000 компаній-постачальників. Ці ініціативи чітко викладаються щороку у Звіті про соціально-відповідальний розвиток FCA, в якому вже більше десяти років повідомляються результати, досягнуті концерном, а також його цілі на майбутнє. В останньому випуску описується прогрес, досягнутий концерном в 2014 році, в рік, що ознаменував завершення процесу інтеграції між Fiat і Chrysler, який почався в 2009 році. “Злиття двох груп дозволило нам стати сьомим за величиною автомобільним виробником у світі і одним з тих, хто розглядає екологічну стійкість як найкращий шлях, щоб забезпечити цінність і гідність досягнутих результатів”, – стверджує Серджіо Маркіонне, генеральний директор FCA. Те ж саме зобов’язання відображено в словах Джона Елканна, президента FCA: “Створення FCA змінило долю наших двох компаній навічно, але це не змінило нашу прихильність до відповідального і сталого розвитку”.

Основні результати діяльності Групи можна оцінити у Звіті про соціально-відповідальний розвиток 2014 року, який можна знайти за наступним посиланням. Щоб дізнатися всі події та новини, що стосуються участі FCA в Expo Milan 2015 можна відвідати спеціальний розділ сайту Fcagroup, доступний за цим посиланням.

Доступні рішення для всіх

Екологія та економіка – це два поняття, які йдуть пліч-о-пліч, і не тільки тому, що є пряма кореляція між викидами автомобіля і його споживанням палива. Насправді, відповідно до FCA Group, технологічні рішення, які могли б зменшити вплив автомобілів  на навколишнє середовище, повинні бути доступні для якнайбільшої кількості людей, щоб мати від них відчутний ефект. Для FCA, який впроваджує самі передові рішення, доступні для всіх, – це безперечна цінність, так, щоб інновації приносили конкретні переваги як для навколишнього середовища, так і для клієнтів концерну.

Концерн FCA завжди був на передньому краї у розвитку альтернативних і доступних видів палива, прийнявши дуже чітку стратегію: інвестувати в технологічні рішення, які легко зрозуміти, прості у використанні і які забезпечують відчутні короткострокові вигоди. Ось чому група вирішила вибрати метан, чисте і найбільш економічно життєздатне паливо, наявне в даний час, яке також є потенційно відновлюваним джерелом енергії завдяки розвитку біо-метану: адже з точки зору повного циклу виробництва палива, автомобіль на біо-метані може досягти рівня викидів СО2, які співставні з електричним автомобілем.

За останні 15 років Fiat створив новий ринок, який тільки недавно був свідком появи інших виробників, а в даний час є європейським лідером для автомобілів на метані з самого початку – понад 650 000 проданих одиниць з 1997 року. Сьогодні його лінійка автомобілів на метані може похвалитися 12 моделями, які включають як пасажирські автомобілі, так і комерційні транспортні засоби, і це дозволило компанії отримати нагороду Auto Europe 2014 в категорії машин на метані.

Стратегія FCA в області стійкої мобільності також включає в себе інші інноваційні рішення, засновані на власних технологіях Multijet і MultiAir наступного покоління, які покращують традиційні силові двигуни (які працюють і на бензині, і на дизельному паливі) в плані ККД і скорочення викидів; це також система інфомобільності UConnectTM з її додатком My:CarTM, який гарантує правильне виконання програми техобслуговування автомобілів; інноваційна автоматична коробка передач з подвійним зчепленням; платформа eco:Drive, яка аналізує стиль водіння, заснований на даних, зібраних автомобілем, і забезпечує особисті пропозиції щодо скорочення споживання і викидів; система Start & Stop, яка знижує викиди і споживання на міських маршрутах; і, нарешті, новий рубіж для сталої мобільності, представлений Enjoy, службою групового використання автомобілів від Eni, спільно розробленою з Fiat і Trenitalia.

Все більше екологічно стійких заводів за оцінкою WCM

У 2014 році FCA інвестовув 3,7 млрд євро, 2,3 з яких у два найбільш передові і  найсучасніші заводи FCA (Пернамбуку, Бразилія та Мелфі, Італія), які будуть виробляти новий Jeep

Renegade і Fiat 500X.

Одним із пріоритетів Групи є розширення своєї програми World Class Manufacturing на заводах FCA по всьому світу, що, безсумнівно, призведе до поліпшення як охорони навколишнього середовища, так і здоров’я і безпеки. WCM – це дуже ретельно продуманий процес виробництва, який охоплює всю організацію і всі етапи виробництва і розподілу продукції, і являє собою відчутне застосування моделі екологічної стійкості, розробленої Групою.
З 112 промислових об’єктів, які прийняли програму WCM, 54 отримали нагороди за рівень продуктивності: 38 домоглися статусу бронзової медалі, 12 срібної і 4 золотої. Крім того, у період 2009 – 2014 рр., 389 заводів компаній-постачальників FCA застосували методологію WCM: 259 розташовані в регіоні EMEA, 95 в LATAM і 42 в NAFTA.

Захист природних ресурсів

Протягом 2014 року були запущені приблизно 48000 проектів, пов’язаних з WCM, багато з яких були направлені на зниження впливу на навколишнє середовище і близько 3700 з них призвели до значного скорочення споживання природних ресурсів. Наприклад, в 2014 році, Група зекономила 3,3 міліарда м3 води і знизила відходи на 65 млн кілограмів. Варто також відзначити, що 20,4% електроенергії, яка використовується Групою для своїх виробничих процесів в усьому світі, виробляється з відновлюваних джерел.

Біорізноманіття і повага до прилеглих районів

Екологічна стійкість також передбачає турботу щодо збереження біорізноманіття в районах, прилеглих до заводів. Дуже важливий проект, який переслідую цю саму мету, в даний час діє на нашому заводі Пернамбуку (Бразилія). Для захисту еко-системи і особливої місцевої флори, FCA посадить понад 130 тис. дерев протягом найближчих декількох років, що буде включати в себе вибір 250 рослин з більш ніж 600 місцевих видів. На даний момент ми посадили 38 тис. дерев, і їх кількість буде поступово збільшуватися завдяки розсаднику, побудованаму поблизу заводу. Розсадник забезпечить приблизно 22 тис. нових дерев кожні три місяці, готових для посадки місцевими студентами під час організованих відвідувань заводу: це практичний спосіб навчання молодого покоління важливості біорізноманіття та охорони їх природної спадщини. Подібні ініціативи працюватимуть поруч із заводом у Вероні (Італія), головним офісом FCA в США (Auburn Hills, штат Мічиган) і заводом FIAPL в Рангаджоні, Індія.

Благополуччя людей та правильний раціон

FCA вважає здоров’я і благополуччя своїх працівників головним пріоритетом у всіх своїх компаніях у всіх країнах, в яких вона здійснює свою діяльність. Усі соціальні дії, вжиті в різних областях, є невід’ємною частиною цього: тільки у 2014 р. Група пожертвувала для місцевих співтовариств більше 24 млн євро.

У 2012 році була запущена “Програма зміцнення здоров’я”, в яку входять різні проекти, які розроблені і просуваються як на місцевому рівні, так і централізовано, з метою поліпшення фізичного і психічного благополуччя наших робітників і членів їх сімей способом роз’яснення про важливість здорової дієти. Програма заснована на принципах охорони здоров’я та безпеки, розроблених основними міжнародними організаціями, у першу чергу, Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Управлінням з охорони праці США (OSHA), Європейським агентство з безпеки та гігієни праці (ЄС-OSHA) і Міжнародною організацією праці (МОП).

Престижні світові премії

Зобов’язання Групи щодо моделі відповідального управління бізнесом була визнана протягом багатьох років багатьма організаціями і установами з оцінки екологічної стійкості. Серед багатьох рейтингів Група FCA  вже шостий рік поспіль була підтверджена Світовим Індексом Екологічної стійкості Доу Джонса (DJSI), а також як один з лідерів по розкриттю інформації, що стосується зміни клімату, Italy 100 Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI) і Індексу Лідерів Вуглецевої Звітності (CPLI). Серед багатьох інших підтверджень, отриманих FCA, необхідно згадати премію “Lean & Green Management Award 2014», присуджену заводу в Помільяно д’Арко (Італія); премію “AEA Environment Award”, яка була надана програмі “Árvore да Vida”, яку просуває FCA в Бразилії, і “Best Employers for Healthy Lifestyles Gold Award”, якою була нагороджена FCA US.

Потрібна допомога? Спілкуйтеся з нами в чаті