Stellantis анонсує новий Fiat Professional Scudo і новий Fiat Ulysse, розширюючи асортимент продукції Fiat

Stellantis анонсує новий Fiat Professional Scudo і новий Fiat Ulysse, розширюючи асортимент продукції Fiat

Stellantis оголошує про запуск нового покоління автомобілів, які незабаром будуть вироблятися на історичному заводі Stellantis Hordain, розташованому в Ордені, в регіоні Валансьєн (Франція). Це мінівен марки Fiat і середній легкий комерційний автомобіль марки Fiat Professional.

Дві нові моделі будуть доступні як у версії ICE (Двигун внутрішнього згоряння), так і у 100% електричній (акумуляторний електричний автомобіль -BEV). Зокрема, ендотермічні двигуни будуть використовувати дизельне паливо в поєднанні з механічною або автоматичною коробкою передач. А легкий комерційний автомобіль пропонуватиме три конфігурації — фургон, комбі та кабіну з платформою — для задоволення будь-яких професійних потреб у транспорті. Крім того, обидва народжені на платформі EMP2, яка завдяки своєму модульному характеру дозволяє відповідати специфічним потребам різних ринків, адаптуючись до дуже різних моделей і сегментів. Досить сказати, що автомобілі Peugeot Expert і Traveller, Citroen Jumpy і Spacetourer, Opel / Vauxhall Vivaro і Zafira Life народжуються на одній платформі.

Таким чином на трансальпійську територию повертаються два італійські бренди, які дали життя деяким зі своїх найвідоміших моделей: висококласному мінівену Fiat Ulysse з 1994 по 2002 рік і комерційному автомобілю Fiat Scudo з 1996 по 2016 рік. Побудований у 1992 році як результат історичного спільного підприємства, створеного у 1978 році між тодішніми Fiat та PSA Groups, промисловий комплекс стане «колискою» двох новинок від Fiat і Fiat Professional, готових відповідати викликам нової міської мобільності, дедалі більш стійкої та доброзичливої до навколишнього середовища.

Натхнені успіхом своїх попередників, дві нові моделі отримають назву Fiat Ulysse і Fiat Professional Scudo і підсилять асортимент туринських брендів, а також стануть ще одним кроком у стратегії електрифікації, ціллю якої є нульовий рівень викидів – рішення, орієнтоване на багатодітні сім’ї, кемпери, перевезення з водієм, професіоналів та кузовників. Фактично, відомі та надійні ендотермічні версії обох автомобілів супроводжуватимуться інноваційними 100% електричними версіями, які, безсумнівно, отримають великий інтерес у публіки.

Таким чином, нове покоління Fiat та Fiat Professional є відповіддю на перехід до мобільності з нульовим рівнем викидів. Зокрема, зі зростанням використання легких комерційних автомобілів у міських районах, частково через зростання попиту на послуги онлайн-доставки, ці автомобілі стануть значним внеском у скорочення викидів у містах. Так само версії для пасажирських перевезень дозволять сім’ям вести активне «зелене» життя, користуючись перевагами інноваційних технологічних пристроїв, виняткового рівня комфорту, найкращої в сегменті організації внутрішнього простору та передових функцій безпеки.

Fiat Professional Scudo буде доступний для замовлення в основних країнах з кінця цього року до початку наступного року, тоді як Fiat Ulysse буде доступний у першому кварталі 2022 року.

У цьому контексті Stellantis вже відіграє провідну роль, що підтверджується її беззаперечним лідерством у сфері комерційних автомобілів у Європі та явним бажанням стати світовим лідером у сфері електромобілів. Зрештою, компанія прагне до всеохоплюючої стратегії електрифікації, за допомогою якої постачає захоплюючі та передові машини від культових брендів компанії, використовуючи власний досвід, а також партнерства та спільні підприємства для створення передових технологій за доступними цінами. Протягом наступних трьох років процес електрифікації комерційних автомобілів пошириться на всі продукти та всі регіони, включаючи пропозицію фургонів на водневих паливних елементах до кінця 2021 року.

Потрібна допомога? Спілкуйтеся з нами в чаті