Завод «Sevel» з виробництва Ducato випустив 6 мільйонів автомобілів

Завод «Sevel» з виробництва Ducato випустив 6 мільйонів автомобілів

Сьогодні з ліній Sevel (European Light Vehicles Company) зійшов автомобіль під номером   6 000 000. Мова йде про автомобіль Ducato Natural Power (середня колісна база і високий дах) з розфарбуванням кольору сірого алюмінію і оснащеному двигуном 140 Natural Power з низьким рівнем впливу на навколишнє середовище, який забезпечує 136 к.с. потужності і 350 Нм максимального крутного моменту, з продуктивністю як у дизельного двигуна і з запасом ходу на метані 400 км.

Куплений одним італійським покупцем для перевезення людей, рекордний автомобіль свідчить не тільки про нерозривний зв’язок між моделлю бестселером від Fiat Professional і заводом Sevel в Атессі, в Валь-ді-Сангро, найбільшим заводом з виробництва легких комерційних автомобілів в Європі, але про безперечне лідерство FCA в продажу автомобілів на двох видах палива бензині і метані: досить подумати, що на європейському рівні за більш ніж 20 років було зареєстровано більш ніж 754 тисяч легкових і комерційних автомобілів. Зокрема, лінійка Fiat Professional включає в себе чотири моделі: Fiorino, Doblò Cargo, Ducato Van, Minibus або Panorama і Panda Van.

Велика лінійка Ducato Natural Power – це ідеальна відповідь для будь-яких професійних потреб, як показують конфігурації фургонів (доступні 3 довжини, 3 висоти і версія Maxi) і версія шасі з кабіною і платформою (3 довжини і версія Maxi). Загальний для всіх варіантів бестселера Fiat Professional 3-літровий двигун, з сертифікацією Євро-6, який розвиває потужність 136 к.с. при 3500 об/хв і крутний момент 350 Нм при 1500 об/хв. Так, Ducato Natural Power досягає максимальної швидкості до 159 км/год і має низьку витрату палива (8,6 кг/100 км на метані). Крім того, завдяки відсутності викидів твердих частинок та скороченню викидів забруднюючих речовин, Ducato Natural Power може також мати доступ до екологічних «зон обмеженого руху».

В розробленому спеціально для роботи на метані двигуні використовується велика кількість специфічних компонентів, щоб забезпечити максимальну довговічність, надійність і економічність. Зокрема, Ducato Natural Power укомплектований для роботи на природному газі – бензин автоматично спрацьовує тільки тоді, коли метан закінчується – який знаходиться в п’яти циліндрах загальною ємністю 220 літрів, які важать 36 кг і забезпечують автономію ходу 400 км. Крім того, їх розташування під підлогою дозволяє повністю використовувати вантажний відсік, що дуже важливо для автомобіля, призначеного для професійного використання.

Все це отримує ще більшу привабливість тому, що метан є найчистішим в даний час паливом. Наприклад, в порівнянні з бензином метан знижує викиди CO2 на 23%. Двигуни на природному газі мінімізують самі шкідливі викиди, такі як тверді частинки, оксиди азоту і найбільш агресивні вуглеводи, які сприяють утворенню інших забруднюючих речовин. Автомобілі на природному газі можуть пересуватися в різних містах в екологічних «зонах обмеженого руху», паркуватися в підземних гаражах і на поромах.

Ducato Natural Power підтверджує постійну увагу FCA до екологічних проблем за допомогою досліджень і розробки конкретних рішень для підвищення продуктивності і скорочення споживання шляхом вирішення екологічної та економічної стійкості. Крім того, автомобілі OEM, тобто автомобілі від першого виробника, ті, які зібрані на заводі і вже обладнані модифікаціями шасі за спеціальною технологією, піддаються краш-тестам і випробуванням на викиди нарівні зі звичайними автомобілями і відрізняються найвищими стандартами комфорту і безпеки.

37-річний успіх

Вже тридцять сім років тому Ducato революціонізував світ легких комерційних автомобілів, і революція, схоже, не закінчилася. Нинішнє покоління, шосте, може похвалитися найвищою вантажопідйомністю в сегменті – до 3,5 тонн. Серед багатьох сильних сторін моделі ми виділяємо потужні і ефективні двигуни, численні системи безпеки і допомоги водієві, а також безліч варіантів кузова, призначених для будь-якого виду комплектації. В результаті, Ducato зберігає високу залишкову вартість, що в поєднанні з низькими експлуатаційними витратами і низькою ціною запчастин дозволяє бестселеру від Fiat Professional хвалитися найнижчими витратами на техобслуговування і ремонт в своїй категорії – фундаментальним внеском у поліпшення «Сукупної вартості володіння», що важливо для поліпшення продажів будь-якої категорії клієнтів. Ducato дійсно можна адаптувати для будь-якого використання, пропонуючи найширший асортимент з переднім приводом на ринку: об’єднуючи різні типи кузова, двигуна і механічної частини, можна отримати близько 10 000 варіантів для комерційних автомобілів, пасажирських автомобілів і баз для конверсії. Ducato випускається в 4 варіантах довжини і 3 варіантах висоти для фургонів, а також 6 варіантах довжини для версії шасі з кабіною і шасі з капотом і торпедо. А саме, в лінійці фургонів можна вибрати з восьми різних об’ємів, які варіюють від 8 до 17 м³, забезпечуючи таким чином максимально ефективний вантажний об’єм в категорії.

Завод рекордів

Ducato був створений на найбільшому в Європі промисловому заводі легких автомобілів –  на заводі Sevel в Атессі, в Валь-ді-Сангро. У 1981 році на заводі Sevel було зайнято трохи більше шестисот чоловік, які виробляли сімдесят автомобілів в день. Сьогодні виробляється близько 1200 одиниць в день з небувалою кількістю різних конфігурацій: завод є одним з найбільш гнучких в світі за рівнем спеціалізації і організації роботи. Це також «срібний» завод в рамках програми World Class Manufacturing, в яку входять понад 160 заводів. «Срібний» сертифікат підтверджує високі стандарти ефективності, організації, співпраці та якості. На заводі працюють близько 6400 співробітників, а разом з постачальниками ця цифра доходить до 12 500 осіб. Середній вік становить близько 45 років, а частка жінок – більше 21 відсотка. На заводі знаходиться центр передового досвіду, «Академія», де формуються ресурси і де співробітники підвищують кваліфікацію. У двох словах, «Академія» – це місце, де люди збираються для підвищення своєї освіти і відпрацювання якостей лідера, а також для моделювання і створення інновацій; тут також можна вивчати найсучасніші технології майбутнього, які будуть стосуватися різних областей бізнесу, таких як якість, ергономіка і управління складними процесами і темпами виробництва.

Потрібна допомога? Спілкуйтеся з нами в чаті